ŠPAGETY AGLIO OLIO PEPERONCINO
Seznam surovin
- špagety 200 gramů
- paprika chilli 2 kusy
- česnek 6 stroužků
- petržel hladkolistá 1 hrst
- olej olivový 50 mililitrů
- sýr Parmezán (k podávání)
- sůl
Postup přípravy
1. Těstoviny uvařte v osolené vodě tak, aby byly na skus. Česnek nasekejte na plátky, chilli papričky na tenká kolečka, petrželku nahrubo. Jakmile jsou špagety téměř hotové, rozpalte v hlubší pánvi olej a vhoďte do ní česnek. Chvilku restujte, přidejte chilli papričky a nakonec větší část nasekané petrželky. Přilijte trochu vody, ve které se vaří špagety, zamíchejte a odstavte z plotny.
2. Špagety slijte, přidejte do pánve spolu se zbytkem hladkolisté petržele a promíchejte. Podávejte posypané parmazánem.
Načítám komentáře...