Špenát z bršlice a kopřivy
Seznam surovin
- bršlice 3 hrsti
- kopřivy 3 hrsti
- špenát baby 1 hrst (listy nebo mražený)
- mléko 2 decilitry
- mouka kukuřičná 1 lžíce ( hladká )
- cibule
- olej olivový
- sůl mořská
- česnek
- smetana 2 lžíce
Postup přípravy
Listy bylinek i špenátu nasekáme najemno a spaříme je vroucí vodou.
Na oleji si orestujeme cibulku a přidáme pak trošku kukuřičné mouky a opražíme. Za stálého míchání přilijeme mléko a pak včetně špenátových a dalších listů společně dusíme doměkka.
Dosolíme, přidáme smetanu, česnek a vše rozmixujeme ponorným mixérem a můžeme servírovat. Podáváme s brambory a uvařeným vajíčkem.
Načítám komentáře...