Špenátové taštičky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Z rozmrazeného špenátu vymač- kejte maximum tekutiny, ve výsledku byste měli získat asi 200 g špenátové hmoty. Ve velké míse smíchejte špenát, rozdrobenou fetu, na kostičky nakrájenou cibuli, olej, nasekaný kopr, utřený česnek a důkladně promíchejte. Osolte, opepřete a nakonec vmíchejte 1 vejce.

2. Troubu předehřejte na 200 °C. Listové těsto rozválejte na plát a nakrájejte na čtverce. Do každé formy vložte jeden čtverec tak, aby rohy přesahovaly ven z formy. (Formu není třeba vymazávat, listové těsto je dost tučné a nepřilepí se.) Na těsto rovnoměrně rozdělte připravenou špenátovou náplň, rohy přes náplň přehněte doprostřed a spojte k sobě. Zbylé vejce rozšlehejte v misce a potřete jím povrch každého šátečku. Nakonec šátečky posypejte sezamem.

3. Plech vložte do vyhřáté trouby a šátečky pečte dozlatova, trvá to asi 25 minut. Po vyjmutí z trouby nechte plech 10 minut chladnout na mřížce a teprve pak ostrým nožem objeďte okraje každého šátečku a vyjměte je z plechu ven.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...