Špenátové taštičky
Seznam surovin
- listové těsto 1 kus
- špenát 280 gramů
- sýr 125 gramů (feta)
- cibule 1 kus
- olej olivový 1 lžíce
- kopr 1 lžička
- česnek 1 stroužek
- vejce 2 kusy
- semínka sezamová 1 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Z rozmrazeného špenátu vymač- kejte maximum tekutiny, ve výsledku byste měli získat asi 200 g špenátové hmoty. Ve velké míse smíchejte špenát, rozdrobenou fetu, na kostičky nakrájenou cibuli, olej, nasekaný kopr, utřený česnek a důkladně promíchejte. Osolte, opepřete a nakonec vmíchejte 1 vejce.
2. Troubu předehřejte na 200 °C. Listové těsto rozválejte na plát a nakrájejte na čtverce. Do každé formy vložte jeden čtverec tak, aby rohy přesahovaly ven z formy. (Formu není třeba vymazávat, listové těsto je dost tučné a nepřilepí se.) Na těsto rovnoměrně rozdělte připravenou špenátovou náplň, rohy přes náplň přehněte doprostřed a spojte k sobě. Zbylé vejce rozšlehejte v misce a potřete jím povrch každého šátečku. Nakonec šátečky posypejte sezamem.
3. Plech vložte do vyhřáté trouby a šátečky pečte dozlatova, trvá to asi 25 minut. Po vyjmutí z trouby nechte plech 10 minut chladnout na mřížce a teprve pak ostrým nožem objeďte okraje každého šátečku a vyjměte je z plechu ven.
Načítám komentáře...