ŠPENÁTOVÝ QUICHE
Seznam surovin
Těsto:
- vejce 1 kus (velké)
- cukr krupice 75 gramů
- máslo 100 gramů (+ na vymazání formy)
- mléko 100 mililitrů (polotučné)
- mouka pšeničná hladká 150 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- sůl 1 špetka (malá)
Náplň:
- vejce 6 kusů
- špenát 100 gramů (čerstvý)
- sýr Parmezán 50 gramů
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Vejce ušlehejte do pěny. Máslo rozpusťte, a dokud je horké, přilijte studené mléko, směs vlijte k vejci, přidejte všechny ostatní suroviny a míchejte, dokud nezískáte hladké těsto. Vlijte ho do vymazané formy, dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 20 minut, aby těsto trochu vyběhlo a zezlátlo.
2. Připravte náplň: vejce prošlehejte s najemno nastrouhaným parmazánem, vmíchejte špenát a podle chuti osolte a opepřete. Nalijte náplň na korpus, vraťte do trouby a pečte dalších 15–20 minut, dokud náplň nezezlátne.
Poznámka k receptu
I když nejde o klasický quiche z křehkého těsta, bude vám tahle slaná varianta z univerzálního těsta chutnat. Kombinace parmazánu, vajec a špenátu totiž funguje vždycky.
KOLÁČOVÁ FORMA O PRŮMĚRU 22CM
Načítám komentáře...