Sýr s chřestem a paprikami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Spodní třetinu stonků chřestu oloupeme, vložíme je do vroucí osolené vody s kouskem másla a plátkem citronu a uvaříme je doměkka (asi 7 minut). Slijeme je a necháme odkapat.

Barevné papriky omyjeme, zbavíme semínek, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 12 - 15 minut. Vložíme je do misky, zakryjeme pokličkou a necháme stát 5 minut, aby se zapařily. Pak z nich stáhneme slupku, posypeme je tymiánem, zalijeme větší částí zbylého olivového oleje a necháme 30 minut marinovat.

Plísňové sýry pokapeme olejem, lehce je osolíme a ochutíme drceným pepřem. Položíme je na rozpálený gril a z každé strany grilujeme 3 - 4 minuty. Rozdělíme je na talíře, doplníme vařeným chřestem a paprikami, posypeme piniovými oříšky a zakápneme olivovým olejem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...