Sýr s chřestem a paprikami
Seznam surovin
- sýr s bílou plísní 4 kusy (Hermelín, Camembert, nebo Encián)
- chřest 130 gramů (zelený )
- paprika 100 gramů (barevná)
- olej olivový 8 lžic
- ořechy piniové 1 hrst
- máslo
- tymián 1 snítka
- citron 1 plátek
- pepř černý (mletý)
- pepř černý (čerstvě drcený)
- sůl
Postup přípravy
Spodní třetinu stonků chřestu oloupeme, vložíme je do vroucí osolené vody s kouskem másla a plátkem citronu a uvaříme je doměkka (asi 7 minut). Slijeme je a necháme odkapat.
Barevné papriky omyjeme, zbavíme semínek, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 12 - 15 minut. Vložíme je do misky, zakryjeme pokličkou a necháme stát 5 minut, aby se zapařily. Pak z nich stáhneme slupku, posypeme je tymiánem, zalijeme větší částí zbylého olivového oleje a necháme 30 minut marinovat.
Plísňové sýry pokapeme olejem, lehce je osolíme a ochutíme drceným pepřem. Položíme je na rozpálený gril a z každé strany grilujeme 3 - 4 minuty. Rozdělíme je na talíře, doplníme vařeným chřestem a paprikami, posypeme piniovými oříšky a zakápneme olivovým olejem.
Načítám komentáře...