Sýrové prsty
Seznam surovin
- sýr polotvrdý 400 gramů (Eidam nebo Madeland či Ementál)
- strouhanka 4 lžíce (na obalení)
- olej (na smažení)
- koření grilovací 3 špetky (nebo mleté chilli, či mletá pálivá paprika)
Na těstíčko:
- vejce 2 kusy
- mléko 1 decilitr
- mouka pšeničná hladká 3 lžíce
Postup přípravy
Vejce rozšleháme s mlékem a moukou na hladké těstíčko. Sýr nakrájíme na hranolky a obalíme je v připraveném těstíčku a ve strouhance.
Pak do zbylé strouhanky přidáme podle chuti grilovací koření, chilli nebo pálivou papriku a hranolky sýru v ní znovu obalíme a usmažíme v dostatečném množství rozpáleného oleje dozlatova.
Sýry necháme odkapat na savém ubrousku a ihned podáváme s pečivem nebo brambory a zeleninovým salátem.
Načítám komentáře...