Sýrové špecle
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 400 gramů
- vejce 4 kusy
- mléko 1,2 decilitru
- sůl
- máslo 1 lžíce (rozpuštěné, nebo sádlo, na potření)
- cibule 2 kusy (na posypání)
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce (na obalení)
- olej (na smažení)
- sýr tvrdý 150 gramů (nastrouhaný, na posypání)
Postup přípravy
V míse smícháme mouku s vejci, mlékem a solí a umícháme hladké těsto. Prolisujeme ho přes cedník s velkými oky do hrnce s vroucí osolenou vodou a když špecle vyplavou na hladinu, vyjmeme je sítem a necháme odkapat. Pak je nasypeme do mísy a promastíme rozpuštěným máslem (sádlem).
Oloupané cibule nakrájíme na půlkolečka, zlehka obalíme v hladké mouce a osmažíme na troše oleje dokřupava.
Ještě horké špecle promícháme s nastrouahným sýrem a každou porci na talíři posypeme osmaženou křupavou cibulkou.
Načítám komentáře...