Sýrové špízy
Seznam surovin
Zálivka:
- citron 1 kus
- olej olivový 3 lžíce
- sůl (dle chuti)
- pepř (dle chuti )
Salát:
- brambory 500 gramů (uvařených)
- cibule červená 1 kus
- rukola 1 balení
Špízy:
- vejce 2 kusy
- pivo světlé 100 mililitrů
- mouka pšeničná polohrubá 100 gramů
- sýr polotvrdý 200 gramů (Eidam nebo Gouda)
- sýr s bílou plísní 2 kusy (Hermelín, Camembert, nebo Encián)
- olej (na smažení)
- sůl (dle chuti)
Postup přípravy
1. ZÁLIVKA: V míse metličkou prošlehejte 1 lžíci citronové šťávy, olej, hrubě drcený pepř a sůl.
2. SALÁT: K zálivce přimíchejte brambory nakrájené na větší kousky a oloupanou cibuli nakrájenou na nudličky a nechte všechno rozležet.
3. ŠPÍZY: Vejce osolte a rozšlehejte s pivem a moukou na řidší těstíčko. Eidam nakrájejte na kostky (o velikosti asi 1 x 1 cm) a hermelín na osminky. Kousky sýra navlékněte na špejle a takto v celku je obalte v těstíčku. Na pánvi rozpalte olej a sýrové špízy v něm na středním ohni osmažte.
4. Hotové přesuňte na nahřátý talíř vyložený papírovým ubrouskem, který z nich odsaje tuk. 5. Na poslední chvíli do salátu přimíchejte rukolu a podávejte ihned se smaženým sýrem.
Poznámka k receptu
Tip: Na sporáku vedle pánve vařte v rendlíku vodu a usmažený sýr pomocí kuchařské pinzety rychle vroucí vodou protáhněte. Obal zůstane křupavý, ale zmizí téměř všechen tuk.
Načítám komentáře...