Sýrový koláč s pórkem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Pórky oloupejte a nakrájejte na špalíčky dlouhé 20 cm. Narovnejte je na dno hrnce, zalijte vroucí vodou, osolte a přikryté povařte 5 minut. Pak je sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte důkladně okapat.

Těsto vyválejte na pomoučeném vále na plát velikosti plechu. Opatrně ho přeneste na plech vyložený pečicím papírem a několikrát propíchněte vidličkou.

Okapané pórky úhledně naklaďte na plát těsta tak, aby kousek okraje zůstal volný. Posypte je pepřem, muškátovým květem a potřete hořčicí. Povrch posypte nastrouhaným sýrem a okraje těsta potřete rozkvedlaným vejcem. Plech vložte do trouby vyhřáté na 200°C, teplotu snižte na 180°C a koláč upečte dozlatova. Ještě teplý ho nakrájejte na řezy a podávejte, nejlépe s polníčkem nebo s rukolou.

Recept na domácí listové těsto najdete zde.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...