Sýrový koláč s pórkem
Seznam surovin
- listové těsto 1 balení
- pórek 8 kusů
- vejce 1 kus
- hořčice 1 lžíce
- sýr Čedar 100 gramů (nastrouhaný )
- sůl
- pepř
- muškátový květ (mletý)
- mouka (na vál)
Postup přípravy
Pórky oloupejte a nakrájejte na špalíčky dlouhé 20 cm. Narovnejte je na dno hrnce, zalijte vroucí vodou, osolte a přikryté povařte 5 minut. Pak je sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte důkladně okapat.
Těsto vyválejte na pomoučeném vále na plát velikosti plechu. Opatrně ho přeneste na plech vyložený pečicím papírem a několikrát propíchněte vidličkou.
Okapané pórky úhledně naklaďte na plát těsta tak, aby kousek okraje zůstal volný. Posypte je pepřem, muškátovým květem a potřete hořčicí. Povrch posypte nastrouhaným sýrem a okraje těsta potřete rozkvedlaným vejcem. Plech vložte do trouby vyhřáté na 200°C, teplotu snižte na 180°C a koláč upečte dozlatova. Ještě teplý ho nakrájejte na řezy a podávejte, nejlépe s polníčkem nebo s rukolou.
Recept na domácí listové těsto najdete zde.
Načítám komentáře...