Tofu se salátem z rýže a cizrny
Seznam surovin
Salát:
- rýže dlouhozrnná 200 gramů
- cizrna 150 gramů (konzervovaná či vařená)
- rajčátka cherry 10 kusů
- zelí čínské 1/4 kusu
- tofu 400 gramů
- olej 2 lžíce (na smažení)
- feferony 1 kus (čerstvé)
- česnek 1 stroužek
Zálivka:
- olej 2 lžíce
- ocet rýžový 2 lžíce
- koriandr 1 lžíce (nasekaný, či petrželka)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Rýži osolte a promíchejte s cizrnou. Přimíchejte rajčátka nakrájená na čtvrtiny a na nudličky nakrájené čínské zelí.
Zalijte zálivkou smíchanou z uvedených surovin.
Tofu nakrájejte na plátky a opatrně opečte na oleji s nasekanou feferonkou a na jemné plátky nakrájeným stroužkem česneku. Ochuťte a podávejte společně, posypané koriandrem či petrželkou.
Načítám komentáře...