Topinambury po provensálsku
Seznam surovin
- topinambury 750 gramů (vařené, oloupané )
- olej 2 lžíce
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- rajčata 4 kusy
- koření provensálské 1 lžička
- sůl
- pepř
- sýr tvrdý 3 lžíce (nastrouhaný)
Postup přípravy
Topinambury oloupeme, nakrájíme na větší kousky a osmahneme na oleji spolu s pokrájenou cibulí a drobně nasekaným česnekem.
Přidáme na kostky nakrájená rajčata, provensálské koření, sůl a pepř a už jen krátce promícháme.
Topinambury rozdělíme na talíře a každou porci posypeme strouhaným sýrem.
Poznámka k receptu
Ze začátku se topinambury zdají stále tvrdé, ale pak najednou velice rychle změknou. Proto si dávejte pozor, ať je nerozvaříte!
Načítám komentáře...