Tortilly plněné bramborami a zeleninou
Seznam surovin
- tortilla 8 kusů
- brambory 600 gramů (oloupané)
- paprika 250 gramů (různé barvy)
- cibule červená 1 kus
- paprička chilli červená 1 kus
- česnek 4 stroužky
- olej 1/2 decilitru
- koriandr 1 lžíce (čerstvý, nakrájený)
- koření 1 lžička (mexické, na fajitas - lze vynechat)
- sůl
Na omáčku:
- avokádo 2 kusy (menší, vyzrálá)
- limetka 1 kus
- sůl
- jogurt bílý 1 lžíce (nebo zakysaná smetana - nemusí být)
Postup přípravy
Brambory nakrájíme na plátky, vložíme je do vroucí osolené vody, krátce je povaříme, scedíme a necháme odkapat a vychladnout.
Avokáda podélně rozkrojíme až k pecce, kroutivým pohybem proti sobě oddělíme obě půlky a vyjmeme pecku. Dužninu vydlabeme lžící, vložíme do mixéru, osolíme, přidáme štávu z limetky a vše rozmixujeme na hladkou pastu, kterou můžeme ještě zjemnit jogurtem nebo smetanou.
Oloupané stroužky česneku a chilli papričku (můžeme ji předem zbavit semínek) nakrájíme na tenké plátky. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm plátky brambor. Přidáme plátky česnek a chilli papričku, očištěné a na kousky nakrájené papriky, oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, fajitas koření, případně trochu soli a vše opatrně promícháme a opečeme, abychom brambory nepolámali.
Tortilly lehce opečeme na suché pánvi, aby změkly a daly se stočit. Rozdělíme na ně připravenou směs, posypeme ji koriandrem, tortilly stočíme, případně ještě spíchneme párátky, a podáváme společně s avokádovou omáčkou.
Načítám komentáře...