Vaječné hamburgery
Seznam surovin
- houska 6 kusů (celozrnná)
- olej 1/2 decilitru
- kapary 4 lžičky
- petržel hladkolistá 50 gramů
- česnek 2 stroužky
- pepř černý (mletý)
- ančovičky 3 kusy
- vejce 6 kusů (uvařená natvrdo)
- paprika červená 1 kus
- cibule červená 1/2 kusu
- rajčata 2 kusy
- salát římský (několik listů)
Postup přípravy
Hamburgerové housky rozřízneme na půlky, lžící z nich vydlabeme většinu střídky a asi 150 g střídky si ponecháme stranou do náplně.
Do mixéru nalijeme olivový olej, přidáme kapary, petrželku, oloupané stroužky česneku, trochu pepře, ančovičky a střídku z housek a vše důkladně rozmixujeme (asi 1 - 2 minuty).
Vařená vejce oloupeme a nakrájíme na kolečka. Papriku očistíme a nakrájíme na proužky, oloupanou cibuli a omytá rajčata nakrájíme na plátky.
Spodní půlky rozkrojených housek vyložíme listy salátu, naplníme je připravenou směsí, přidáme plátky rajčat, vajec, cibule a proužky papriky a přiklopíme je vrchními půlkami housek.
Poznámka k receptu
Pokud by se vám hamburgery zdály suché, potřete spodní části housek ještě vrstvou čerstvého krémového sýru bez příchuti.
Načítám komentáře...