Věnec plný zeleniny
Seznam surovin
- máslo 50 gramů
- žloutek 2 kusy
- sůl
- mouka pšeničná polohrubá 200 gramů
- droždí 1/2 balení (sušené )
- mléko 100 mililitrů (vlažné)
- pepř bílý (drcený)
- petržel kadeřavá/kudrnka 2 lžíce (jemně nasekaná )
- sýr Čedar 50 gramů (jemně nastrouhaný)
- sýr Ementál 150 gramů (plátky )
- zelenina 500 gramů (předvařená, nebo sterilovaná)
- zelená nať
- máslo 1 lžíce (na vymazání)
Postup přípravy
Utřete máslo se žloutky a solí, přidejte mouku promíchanou s droždím, pepř, jemně nasekanou petrželku, sýr, zalijte mlékem a vypracujte vláčné, ne moc tuhé těsto.
Dejte ho do máslem vytřené formy na věnec a nechte na teplém místě nakynout. Vložte do předehřáté trouby a zvolna upečte.
Věnec vyklopte na mísu, ještě teplý pokryjte tenkými plátky ementálu a vložte na minutu do teplé trouby.
Mírně zchladlý věnec obložte předvařenou zeleninou a posypte zelenými natěmi.
Načítám komentáře...