Withoutpiggy Burger
Seznam surovin
Na burgery:
- žampiony portobelo 2 kusy
- sůl
- pepř černý (mletý)
- česnek 1 stroužek (drcený)
- olej olivový 1 lžíce
- sýr Čedar 60 gramů
- cibule červená 1/2 kusu (nakrájená na plátky)
- špenát 1 hrst (čerstvý)
- bulka máslová 2 kusy
- ocet Balsamico 0,2 litru
Na omáčku:
- majonéza 60 gramů
- tymián 5 gramů
- kapary 1/2 lžičky (nasekané)
- rajčata sušená 1 lžíce (nasekaná)
- sůl
- pepř černý (mletý)
Postup přípravy
V misce promícháme olivový olej s česnekem a balsamikem, touto směsí potřeme očištěné žampiony (je důležité, aby se co nejvíce směsi dostalo zespodu mezi žebrování), žampiony osolíme a opepříme.
Na omáčku smícháme majonézu, nasekané kapary, sušená rajčata a tymián a omáčku osolíme a opepříme.
Rozehřejeme grilovací pánev a houby na ní opékáme asi 2 minuty z každé strany. Housky rozřízneme na poloviny a řeznou stranu je taky opečeme na grilovací pánvi.
Spodní polovinu housek potřeme připravenou ochucenou majonézou, na ni položíme špenát, grilované žampiony, nahoru plátky čedaru a cibule, housky přiklopíme vrchními díly a podáváme.
Načítám komentáře...