Zakázaná rýže s mrkví a brusinkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V kastrolu rozehřejte olej a asi půl minuty na něm osmažte zázvor, až se rozvoní. Přidejte houby a smažte ještě asi 1 minutu.

2. Do tohoto základu vsypte mrkve, cibuli a celer, osolte, opepřete a za stálého promíchávání restujte asi 5 minut.

3. Vmíchejte rýži, pomerančovou šťávu a brusinky. Směs přesuňte do pekáčku a zakryté asi 30 minut (nebo až se tekutina odpaří) zapékejte při 180°C. Na závěr můžete posypat opraženými ořechy nebo mandlemi.

Poznámka k receptu

Kdysi se tato speciální černá rýže podávala pouze čínským císařům v Zakázaném městě… Na recept ale můžete použít také běžnější rýži natural nebo červenou rýži (k dostání je v obchodech se zdravou výživou). Pohrajte si i s kombinací oříšků či mandlí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...