Zapečené knedlíkové lasagne
Seznam surovin
- knedlík houskový 1 kus (hotový, celá šiška)
- rajčata sterilovaná 1 konzerva (drcená)
- sýr 400 gramů (nastrouhaný - Mozzarella na zapékání nebo Eidam)
- špenát 300 gramů (protlak, mražený)
- smetana 3 decilitry
- česnek 2 stroužky
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej (na vymazání formy)
- strouhanka (na vysypání formy)
Postup přípravy
Knedlík nakrájíme na kolečka a třetinu rozložíme na dno vymazané a vysypané kulaté zapékací formy. Pokapeme je třetinou smetany a posypeme pětinou sýru.
Z rozmrzlého špenátu vymačkáme přebytečnou vodu, osolíme ho, opepříme a rozložíme na sýr. Posypeme ho další pětinou sýru a přidáme další vrstvu knedlíků. Pokapeme je další třetinou smetany, posypeme pětinou sýru a přidáme vrstvu drcených rajčat, která jsme ochutili drceným česnekem, solí a pepřem. Zasypeme je další pětinou sýru, poklademe vrstvou zbylých knedlíků, které posypeme zbylým sýrem a zalijeme zbylou smetanou.
Vše vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 30 – 40 minut dozlatova.
Poznámka k receptu
Lasagne lze zapéct i v mikrovlnné troubě 7 – 10 minut při výkonu 700 W a krátce dopéct v klasické troubě při 200 °C dozlatova.
Načítám komentáře...