Zapečené žampiony
Seznam surovin
- žampiony portobelo 3 kusy
- rajčata 200 gramů
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- sójová omáčka 1 lžička (Shoyu)
- šťáva citronová 1 lžíce
- med 1 lžíce (nebo méně podle chuti)
- kmín 1 lžička
- máslo (přepuštěné)
- pepř
Postup přípravy
Pepř v misce smíchejte se shoyu, citronovou šťávu, 2 prolisované stroužky česneku, med a kmín. Směsí vytřete žampiony a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. pečte v troubě předehřáté na 200°c asi 12 minut. mezitím nakrájejte cibuli a zbylý česnek nadrobno, rajčata na kousky. v pánvi rozpalte máslo a orestujte na něm cibuli, pak přidejte rajčata, česnek a trochu pepře, dochuťte octem a medem (není to ale nutné). Duste doměkka. Směsí naplňte předpečené žampiony a ještě krátce zapečte.
Poznámka k receptu
Ideální jídlo na večer. Houby nemají téměř žádné kalorie, takže se můžete najíst dosyta. Jako nádivku lze místo rajčat použít špenát s česnekem a cibulí, případně s kozím sýrem či tempehem.
Načítám komentáře...