Zelené fazolky s jablky
Seznam surovin
- fazolky zelené 300 gramů (čerstvé nebo mražené)
- jablka 300 gramů (letní, nezralá)
- slanina 100 gramů
- cibule 1 kus (menší)
- vývar 1,5 decilitru (masový nebo zeleninový)
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Fazolky očistíme, odřízneme z nich konce, spaříme je vroucí vodou (mražené nemusíme) a ihned propláchneme studenou vodou (díky tomu si zachovají hezky zelenou barvu). Pak je nasypeme do hrnce s vodou a krátce uvaříme doměkka (asi 3 minuty). Měkké fazolky slijeme a osolíme.
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme je na plátky a promícháme s fazolkami.
Na pánvi rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme oloupanou drobně nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji necháme zesklovatět. Přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme ji studeným vývarem, rozmícháme a krátce povaříme. Do této omáčky přidáme fazolky s jablky, promícháme a krátce prohřejeme.
Na závěr vše dochutíme solí a pepřem a podáváme s bílým chlebem nebo vařenými brambory.
Načítám komentáře...