Zeleninové chilli, křupavý salát s tortillami & avokádem
Seznam surovin
Chilli & rýže :
- paprička chipotle 1 kus (sušená)
- paprička chilli červená 1/2 kusu
- cibule červená 1 kus
- paprika sladká 1 lžička
- kmín římský 1/2 lžičky
- česnek 2 stroužky
- koriandr 1 svazek (čerstvý)
- olej olivový
- paprika červená 1 kus
- paprika zelená 1 kus
- cizrna 400 gramů (konzerva)
- fazole černé 400 gramů (konzerva)
- rajčatová passata 700 gramů
- rýže dlouhozrnná 250 gramů (smíchaná s divokou rýží)
Salát:
- tortilla 4 kusy
- avokádo 2 kusy (zralá)
- jogurt bílý 3 lžíce (netučný)
- limetka 2 kusy
- salát římský 1 kus
- okurka salátová 1/2 kusu
- paprička chilli červená 1 kus (čerstvá)
- rajčátka cherry 1 hrst (zralá)
Postup přípravy
1.Chilli papričku, oloupanou a rozpůlenou červenou cibuli, papriku a kmín dejte do robotu, prolisujte k tomu neoloupaný česnek, pak přidejte stonky koriandru (lístky dejte stranou), 2 lžíce oleje a rozmixujte dohladka
2. Vlijte do kastrolu, přidejte semínek zbavené a nahrubo nakrájené papriky, scezenou cizrnu a fazole, špetku soli a pepře, passatu, dobře promíchejte a přikryjte pokličkou
3. Tortilly přeložte napůl, nakrájejte na 0,5cm nudličky, vsypte na plech a opečte v troubě, až budou zlaté a křupavé
4. Většinu lístků koriandru, špetku soli a pepře, polovinu oloupaného avokáda, jogurt a šťávu ze 2 limet rozmixujte
5. Ochutnejte, případně dochuťte chilli a nechte vařit bez pokličky
6. Tortilly z trouby dejte do mísy a přidejte k nim na kousky nakrájený salát
7.Navrch vydlabejte do hoblinek dužninu avokáda
8. Okurku naloupejte na dlouhé plátky, polovinu chilli papričky nakrájejte na tenké plátky a obojím posypte salát
9. Do chilli vyklopte uvařenou rýži, na pár minut ji ještě přikryjte pokličkou, aby se prohřála
10. Salát přelijte zálivkou, posypte zbylým koriandrem, chilli papričkou a rozpůlenými cherry rajčátky, pak vše promíchejte
11. Podávejte s „bobky“ jogurtu
Načítám komentáře...