Zeleninové chilli, křupavý salát s tortillami & avokádem

Seznam surovin

Chilli & rýže :

Salát:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1.Chilli papričku, oloupanou a rozpůlenou červenou cibuli, papriku a kmín dejte do robotu, prolisujte k tomu neoloupaný česnek, pak přidejte stonky koriandru (lístky dejte stranou), 2 lžíce oleje a rozmixujte dohladka

2. Vlijte do kastrolu, přidejte semínek zbavené a nahrubo nakrájené papriky, scezenou cizrnu a fazole, špetku soli a pepře, passatu, dobře promíchejte a přikryjte pokličkou

3. Tortilly přeložte napůl, nakrájejte na 0,5cm nudličky, vsypte na plech a opečte v troubě, až budou zlaté a křupavé

4. Většinu lístků koriandru, špetku soli a pepře, polovinu oloupaného avokáda, jogurt a šťávu ze 2 limet rozmixujte

5. Ochutnejte, případně dochuťte chilli a nechte vařit bez pokličky

6. Tortilly z trouby dejte do mísy a přidejte k nim na kousky nakrájený salát

7.Navrch vydlabejte do hoblinek dužninu avokáda

8. Okurku naloupejte na dlouhé plátky, polovinu chilli papričky nakrájejte na tenké plátky a obojím posypte salát

9. Do chilli vyklopte uvařenou rýži, na pár minut ji ještě přikryjte pokličkou, aby se prohřála

10. Salát přelijte zálivkou, posypte zbylým koriandrem, chilli papričkou a rozpůlenými cherry rajčátky, pak vše promíchejte

11. Podávejte s „bobky“ jogurtu

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...