Zeleninové dortíčky
Seznam surovin
- Hera 100 gramů
- mouka pšeničná hrubá 100 gramů
- tvaroh měkký 100 gramů
- sůl 1 špetka
- tuk 1 lžíce (na vymazání)
- mouka pšeničná hladká (na vál)
- zelenina 300 gramů (mražená nebo čerstvá)
- vejce 2 kusy
- žloutek 2 kusy
- mléko 250 mililitrů
- moučka škrobová 2 lžičky
- sýr Parmezán 2 lžičky (strouhaný)
- sýr 4 lžičky (Primátor strouhaný )
Postup přípravy
Vejce a žloutky dobře rozmíchejte s mlékem a se škrobovou moučkou, osolte a opepřete. Zeleninu krátce povařte v osolené vodě, sceďte a nechte okapat, popř. nakrájejte na menší kostičky.
Heru utřete s tvarohem a solí, přidejte mouku a vypracujte hladké těsto. Rozválejte ho na pomoučeném vále na plát a vykrájejte kolečka o něco větší, než máte formičky na bábovičky nebo na košíčky. Těstem pokryjte dno vymazaných formiček a okraje vytáhněte do výšky. Na těsto nandejte zeleninovou směs, zalijte mléčnou hmotou, uhlaďte a posypte strouhanými sýry.
Formičky vložte do trouby vyhřáté na 200°C a pečte asi 30 minut (během pečení stáhněte teplotu trouby na 180°C).
Načítám komentáře...