Zeleninové kari z Keraly, papadam, rýže & mátový jogurt

Seznam surovin

Kari:

Rýže:

K podávání:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Otrhejte vnější listy květáku, pak ho nakrájejte na 1cm plátky a opečte je na grilovací pánvi z obou stran.

2. Do středního kastrolu dejte vařit 1 hrnek rýže se 2 hrnky vroucí vody, s hřebíčkem, půlkou citronu a se špetkou soli, přikryjte pokličkou.

3. Olej vlijte do kastrolu, pak rychle vmíchejte hořčici a pískavici, kurkumu a listy kari.

4. Oloupaný zázvor, česnek, očištěné jarní cibulky, chilli papričku a stonky koriandru rozmixujte najemno a vmíchejte do kastrolu.

5. Přidejte nahrubo nakrájená rajčata.

6. Vlijte kokosové mléko, přidejte scezenou cizrnu a kousky ananasu i se šťávou.

7. Přidejte opečený květák, přikryjte, zvyšte plamen a uveďte do varu.

8. Placky papadam dejte do mikrovlnky (800 W) na minutu nebo dvě, aby se nafoukly.

9. Otrhejte lístky máty a rozdrťte je v hmoždíři na pastu.

10. Vmíchejte k ní jogurt, přidejte citronovou šťávu a ochuťte solí a pepřem.

11. Šťávu ze zbylého citronu vymačkejte do kari a dochuťte ho.

12. Navrch natrhejte uchované lístky koriandru a podávejte s rýží a plackami.

Poznámka k receptu

Na tomhle báječném jídle si pochutnají nejen zapřisáhlí vegetariáni!

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...