Zelí a la chřest
Seznam surovin
- zelí bílé 1 kilogram (hlávkové)
- strouhanka 180 gramů
- máslo 180 gramů
- sůl 1 špetka (podle chuti)
Postup přípravy
Zelí rozkrojíme na čtvrtky, omyjeme je a vykrojíme košťál. Aby se zelí během vaření nerozpadlo, ovážeme čtvrtky kuchyňským provázkem.
Vložíme je do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu, osolíme a vaříme pod pokličkou asi 25 minut doměkka.
Na pánvi rozpustíme 70 g másla, přisypeme strouhanku a za stálého míchání ji opražíme dozlatova. Zbylé máslo rozpustíme. Uvařené zelí scedíme, odstraníme z něj provázky a jednotlivé porce ještě opatrně podélně rozkrojíme. Rozdělíme je na talíře, posypeme opraženou strouhankou a přelijeme máslem.
Načítám komentáře...