Zelí a la chřest

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Zelí rozkrojíme na čtvrtky, omyjeme je a vykrojíme košťál. Aby se zelí během vaření nerozpadlo, ovážeme čtvrtky kuchyňským provázkem.

Vložíme je do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu, osolíme a vaříme pod pokličkou asi 25 minut doměkka.

Na pánvi rozpustíme 70 g másla, přisypeme strouhanku a za stálého míchání ji opražíme dozlatova. Zbylé máslo rozpustíme. Uvařené zelí scedíme, odstraníme z něj provázky a jednotlivé porce ještě opatrně podélně rozkrojíme. Rozdělíme je na talíře, posypeme opraženou strouhankou a přelijeme máslem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...