Zelí s hlívou ústřičnou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Zelí rozdělíme na listy, opereme je pod tekoucí vodou, necháme odkapat a překrájíme na větší kusy. Hlívu očistíme papírovou utěrkou a nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli překrojíme na půlky a nakrájíme je na proužky. Omytou kapii zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky.

Rýži propláchneme a necháme odkapat. Zalijeme ji studenou vodou v poměru 1 hrnek rýže na 1 a 1/2 hrnku vody, osolíme a dusíme pod pokličkou na mírném ohni 15 minut. Odstavíme ji z ohně a necháme zakrytou pokličkou 5 minut dojít. Oříšky opražíme na suché teflonové pánvi, vmícháme je do rýže a uložíme ji v teple.

Ve velké pánvi nebo woku rozpálíme olej a zesklovatíme na něm cibuli. Přidáme houby a společně orestujeme. Pak přisypeme celer, pokapeme rybí omáčkou, po chvilce přidáme papriku a zelí a mícháme, dokud zelí neovadne. Přilijeme sójovou omáčku, promícháme a podle potřeby ještě dochutíme oběma omáčkami. Podáváme s rýží.

Poznámka k receptu

Chcete-li výraznější chuť rýže, uvařte ji v zeleninovém nebo drůbežím vývaru.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...