Zelňáky
Seznam surovin
- brambory 800 gramů
- zelí kysané 300 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 150 gramů
- vejce 2 kusy
- moučka bramborová (škrob) 2 lžičky
- česnek 2 stroužky
- sůl 3 špetky (orientační množství)
- olej 10 lžic (orientační množství, na smažení)
Postup přípravy
Zelí slijeme, necháme odkapat a nakrájíme. Oloupané brambory nastrouháme a po chvilce slijeme vodu.
Do brambor vmícháme zelí, sůl, vejce, utřený česnek a mouku smíchanou se škrobem.
Připravíme řidší těsto. Naběračkou lijeme těsto do rozpálené vymaštěné pánve, rozetřeme ho kolem dokola až ke kraji a usmažíme z obou stran dozlatova.
Poznámka k receptu
Placky výborně chutnají, když je doplníte rozškvařenou slaninou a posypete nadrobno nasekanou petrželkou.
Načítám komentáře...