Bliny s uzeným lososem a koprovou omáčkou
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 300 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 balení
- pažitka 1 hrst (čerstvá, nasekaná)
- cibulka jarní 4 kusy (jemně nasekaná)
- mléko 300 mililitrů
- máslo Rama máslová 50 gramů
- vejce 2 kusy (lehce našlehané)
- losos 200 gramů (uzený)
- sůl
- majonéza 3 lžíce
- jogurt bílý 3 lžíce
- šťáva citronová 1 kus (z 1 citronu)
- kapary 2 lžíce (nahrubo nasekané)
- kopr 1 hrst (nasekaný, čerstvý)
Postup přípravy
V míse smícháme mouku, kypřící prášek, pažitku a cibulku a přidáme špetku soli. V jiné misce smícháme vejce, mléko a rozpuštěnou ramu a vlijeme do mísy s moukou. Smícháme. Vznikne hustší těstíčko (hustší než na palačinky). Necháme 5 minut odpočinout.
Mezitím si připravíme omáčku smícháním všech ingrediencí dohromady.
Rozehřejeme pánev s nepřilnavým povrchem. Na pánev nalijeme jednu lžíci těstíčka; rozlije se samo a upečeme z obou stran dozlatova. Na talíře položíme vedle sebe 2 bliny, na ně naaranžujeme lososa, pokapeme omáčkou a ozdobíme čerstvým koprem.
Načítám komentáře...