Bramborovo-cuketový nákyp s mletým masem
Seznam surovin
- cuketa 1 kus (větší )
- brambory 4 kusy
- hovězí maso 200 gramů (mleté)
- vejce 2 kusy
- smetana zakysaná 180 gramů
- cibule 1 kus (střední )
- česnek 1 stroužek
- sýr polotvrdý 60 gramů (Eidam strouhaný)
- koření provensálské 4 lžičky
- olej olivový
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nastrouháme. Cukety nakrájíme na velmi tenké plátky. Směs brambor a cukety posolíme a necháme odpočinout, aby se zbavila přebytečné šťávy. Poté směs vymačkáme.
Cibuli nakrájíme najemno a spolu s mletým masem, zakysanou smetanou, vejci a kořením vmícháme do bramborovo-cuketové směsi. Vše důkladně promícháme a přendáme do zapékací mísy vymazané máslem. Na závěr vše zasypeme sýrem.
Pečeme v troubě předehřáté na 170°C cca 50 minut.
Poznámka k receptu
Chutnou obměnou je vegetariánská verze nákypu bez hovězího masa.
Načítám komentáře...