Bramborový chléb s bylinkami
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 150 gramů
- krupice 150 gramů
- bramborová kaše 100 gramů (z prášku)
- voda 2,5 decilitru
- mléko 5 lžic
- olej olivový 4 lžíce (panenský )
- droždí 42 gramů
- bylinky 3 lžíce (nasekané, čerstvé)
- cukr 1 lžička
- sůl 1 lžička
- česnek 1 stroužek
- mouka (na vál)
- sádlo 1 lžíce (na vymazání)
Postup přípravy
Všechny suroviny kromě bylinek a česneku smícháme v míse a vypracujeme z nich hladké těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Do vykynutého těsta zapracujeme nadrobno nasekané bylinky a česnek. Přeložíme ho na vál a znovu ho rukama dobře propracujeme. Těsto vložíme do sádlem vymazané formy a necháme ještě 20 minut nakynout.
Formu s těstem vložíme do trouby vyhřáté na 225 °C a pečeme asi 30 minut dozlatova.
Načítám komentáře...