Brambory na paprice s kuřecími plátky
Seznam surovin
- brambory 1 kilogram
- kuřecí maso 4 plátky (prsní řízky)
- cibule 2 kusy
- tuk 80 gramů (olej nebo máslo)
- mouka pšeničná hladká 30 gramů
- smetana 1,25 decilitru
- paprika sladká (mletá)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej (na smažení)
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli také oloupeme, nakrájíme najemno a osmahneme ji za stálého míchání na rozehřátém tuku, až zesklovatí. Zaprášíme ji mletou paprikou, opepříme, osolíme, přidáme plátky brambor, vše podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou, až se všechna voda vydusí a brambory jsou téměř měkké.
Hladkou mouku rozmícháme ve smetaně, nalijeme ji na měkké brambory a ještě krátce povaříme a podle chuti dosolíme.
Kuřecí řízky lehce naklepeme (nejlépe přes mikrotenovou fólii nebo jen hranou ruky), osolíme je, lehce opepříme a opečeme z obou stran na oleji. Rozdělíme je na talíře, obložíme horkými brambory a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Brambory na paprice jsou vynikající i samotné bez masa, případně doplněné pečivem, jako velmi lehká večeře. Pokud nechcete, aby se vám brambory rozvařily, vyberte varný typ A, který bývá v obchodech označený zeleným pruhem.
Načítám komentáře...