Africké brambory
Seznam surovin
- brambory 600 gramů (oloupané)
- hovězí maso 250 gramů
- batáty - sladké brambory 200 gramů
- paprika červená 1 kus
- paprika zelená 1 kus
- vývar 2,5 decilitru
- rajčatový protlak 2 lžíce
- olej 2 lžíce
- skořice 1 lžička (mletá)
- paprika sladká 1 lžička (mletá)
- sůl
- máta 1 snítka (na ozdobení)
- cibule červená 1 kus (na ozdobení)
Postup přípravy
Brambory i dobře omyté, případně oloupané batáty nakrájíme na plátky, krátce je povaříme v osolené vodě a necháme odkapat.
Drobně nakrájené maso opečeme v pánvi na oleji. Přisypeme mletou papriku se skořicí, promícháme, zalijeme vývarem a provaříme. Přimícháme protlak a rozinky, směs nalijeme do velké mísy, přidáme brambory a očištěné, na kousky nakrájené papriky, osolíme, promícháme a vše rozložíme na hlubší plech. Vložíme ho do trouby vyhřáté na 150 °C a pečeme asi 20 minut.
Horké brambory rozdělíme na talíře, doplníme je tenkými plátky červené cibule a lístky máty a podáváme.
Načítám komentáře...