Bramboráčky se slaninou
Seznam surovin
- brambory 700 gramů
- mouka pšeničná hrubá 150 gramů
- slanina anglická 150 gramů
- vejce 1 kus
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 hrst (nasekaná)
- česnek 4 stroužky
- majoránka 1 lžíce (sušená)
- sůl
- olej (na smažení)
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Z brambor slijeme přebytečnou vodu, přimícháme k nim vejce, mouku, na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, jemně nasekaný česnek, majoránku a petrželku a těsto osolíme.
Připravené těsto lijeme po částech do lívanečníku vymazaného olejem (nebo na pánev s rozpáleným olejem tvoříme malé placičky) a bramboráčky upečeme z obou stran dozlatova.
Načítám komentáře...