Bramborák
Seznam surovin
- brambory 850 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 200 gramů
- salám točený 150 gramů (nebo klobása)
- mléko 1 decilitr
- vejce 1 kus
- česnek 3 stroužky
- majoránka (podle chuti)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej slunečnicový (na smažení)
Postup přípravy
Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nastrouháme na jemném struhadle. Necháme je chvilku odstát.
Potom z nich vymačkáme tekutinu, přidáme vejce rozšlehané v mléce, utřený česnek se solí, mouku, majoránku a pepř. Vymícháme hladké řidší těsto. Nakonec do něho vmícháme oloupaný a na kousky nakrájený salám či klobásu. Pokud se nám těsto zdá příliš tuhé, naředíme ho několika lžícemi mléka.
Rozehřátou pánev potřeme trochou oleje, nalijeme na ni bramborovou hmotu, lžící ji rozetřeme na tenkou placku po celé ploše pánve a usmažíme z obou stran dozlatova.
Načítám komentáře...