Bramborák s čabajkou a syrečky
Seznam surovin
- brambory 250 gramů (syrové, oloupané)
- brambory 200 gramů (vařené, oloupané)
- mouka pšeničná polohrubá 110 gramů
- vejce 1 kus
- olomoucké tvarůžky 4 kusy (4 kolečka)
- klobása čabajka 1 kus (nožička, lze ji nahradit jinou ostřejší paprikovou klobásou)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej (na opečení)
- pažitka (nebo nať cibulky, nakrájená, na posypání)
Postup přípravy
Syrové brambory nastrouháme a vymačkáme z nich štávu, kterou necháme odstát. Vařené vychladlé brambory nastrouháme do mísy, přidáme mouku, vejce, nastrouhané syrové brambory a škrob, který se usadil na dně šťávy z brambor, osolíme, opepříme, promícháme a těsto necháme chvilku odstát.
Čabajku nakrájíme na plátky silné asi 2 mm, tvarůžky na menší kousky. Rozehřátou pánev vytřeme olejem, nalijeme do ní část těsta a rozetřeme ho po celé ploše. Vmáčkneme do něj několik plátků čabajky a když začnou okraje těsta zlátnout, bramborák opatrně otočíme, podlijeme ho trochou oleje, položíme na něj část nakrájených tvarůžků a pečeme, až spodní strana zezlátne a sýr se rozpustí.
Stejným způsobem připravíme i zbylé bramboráky. Před podáváním bramboráky posypeme pažitkou nebo jarní cibulkou.
Načítám komentáře...