Bramborák s čabajkou a syrečky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Syrové brambory nastrouháme a vymačkáme z nich štávu, kterou necháme odstát. Vařené vychladlé brambory nastrouháme do mísy, přidáme mouku, vejce, nastrouhané syrové brambory a škrob, který se usadil na dně šťávy z brambor, osolíme, opepříme, promícháme a těsto necháme chvilku odstát.

Čabajku nakrájíme na plátky silné asi 2 mm, tvarůžky na menší kousky. Rozehřátou pánev vytřeme olejem, nalijeme do ní část těsta a rozetřeme ho po celé ploše. Vmáčkneme do něj několik plátků čabajky a když začnou okraje těsta zlátnout, bramborák opatrně otočíme, podlijeme ho trochou oleje, položíme na něj část nakrájených tvarůžků a pečeme, až spodní strana zezlátne a sýr se rozpustí.

Stejným způsobem připravíme i zbylé bramboráky. Před podáváním bramboráky posypeme pažitkou nebo jarní cibulkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...