Bramborákové roládky se zelím a uzeným masem
Seznam surovin
- brambory 750 gramů
- vejce 1 kus
- mouka pšeničná hladká
- česnek 2 stroužky
- kmín
- majoránka
- zelí kysané 1 balení
- cibule 1 kus
- slanina 100 gramů
- uzené maso 250 gramů (krkovička plátky)
- rajčata 1 kus
- pórek 1/2 kusu (na ozdobu)
- okurka salátová 1/2 kusu (na ozdobu)
- cukr
- sůl
- olej 2 lžíce (na smažení)
Postup přípravy
Brambory oloupejte a nastrouhejte, přidejte rozetřený česnek, vejce, sůl, kmín, majoránku a podle potřeby hladkou mouku. Z těsta usmažte na rozpáleném oleji bramboráky (velké jako palačinky) a
uchovejte je v teple.
Kysané zelí sceďte a nechte okapat. Cibuli nasekejte najemno a spolu se slaninou dobře osmažte.
Přimíchejte k ní zelí, asi 5 minut povařte a podle chuti osolte a oslaďte.
Každý bramborák potřete zelím, položte na něj plátek masa a zabalte do roládky. Každý závitek ozdobte kouskem rajčete, pórku a okurky.
Načítám komentáře...