Bramboráky se syrečky
Seznam surovin
- brambory 600 gramů (syrové, oloupané)
- mouka pšeničná polohrubá 200 gramů
- olomoucké tvarůžky 6 kusů (kulaté )
- šunka sušená 100 gramů
- rukola 80 gramů
- vejce 1 kus
- mléko 2 lžíce
- česnek 2 stroužky
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej (na smažení)
Na pesto:
- rukola 1 svazek
- olej olivový 4 lžíce
- ořechy piniové 30 gramů
- česnek 2 stroužky
- sůl 4 špetky
Postup přípravy
Rukolu na pesto přebereme a nasypeme do vařící se osolené vody. Vyjmeme ji, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. V hmoždíři utřeme česnek se solí, přidáme pinie a vše
utřeme na pastu. Přimícháme olej, směs nalijeme do mísy, přidáme jemně nakrájenou rukolu, podle chuti přisolíme a necháme stát.
Brambory nastrouháme, propláchneme důkladně studenou vodou a necháme odkapat. Nasypeme je do mísy, přidáme vejce, mouku, pepř a česnek utřený se solí a promícháme. Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme několik lžic mléka. Rukolu očistíme, důkladně propláchneme a necháme odkapat.
Šunku nakrájíme na jemné proužky, opečeme je spolu s rukolou zlehka na oleji, necháme zchladnout a pak vmícháme do těsta. Syrečky rozkrojíme naplocho na poloviny. V pánvi nahřejeme tenkou vrstvu oleje, nalijeme do ní naběračkou malá kolečka těsta, na střed každého položíme půlku syrečku a zakryjeme ho lžící těsta. Když začnou bramboráky po okrajích zlátnout, oparně je otočíme a dopečeme. Podle potřeby přidáme do pánve trochu oleje. Takto pokračujeme, až vypotřebujeme všechno těsto i syrečky.
Načítám komentáře...