Bramborová hnízdečka
Seznam surovin
- vejce 7 kusů
- brambory 350 gramů (vařené ve slupce )
- slanina 100 gramů
- cibule 1 kus (malá)
- rukola 2 hrsti (nebo mladý špenát )
- mouka pšeničná hrubá 1 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
- česnek 1 stroužek
- sádlo
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 hrst
Postup přípravy
Brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Uvařte 6 vajec nahniličko, přelijte studenou vodou, opatrně oloupejte a uchovejte v teple. Poslední vejce rozmíchejte s bramborami, přidejte rozetřený česnek, sůl a pepř. Podle potřeby těsto zahustěte troškou hrubé mouky.
Na rozpáleném sádle nebo oleji usmažte 6 bramborových placek a uložte v teple. Rukolu nebo špenát dobře omyjte (špenát pokrájejte) a nechte okapat.
Cibuli nakrájejte nadrobno a slaninu na tenké proužky. Slaninu vyškvařte, vyjměte a na tuku nechte zpěnit cibulku. Vložte k ní okapanou rukolu nebo špenát, osolte a za občasného míchání asi 3 minuty
smažte.
Placičky rozdělte na talíře, na každou dejte hromádku rukoly nebo špenátu a do ní zasaďte vejce. Posypte slaninou a přizdobte zelenou petrželkou.
Načítám komentáře...