Bramborová musaka
Seznam surovin
- brambory 500 gramů
- mleté maso 500 gramů (libové)
- pórek 1 kus
- cibule 1 kus
- petržel hladkolistá 1 lžíce (nasekaná)
- olej 1 lžíce
- česnek 4 stroužky
- paprika sladká 1 lžička
- paprika pálivá 1 lžička
- pepř černý (mletý)
- sůl
- tuk 10 gramů (na vymazání)
Na zálivku:
- smetana zakysaná 1 kelímek (light)
- vejce 2 kusy
- mouka pšeničná hladká 1 lžička
- sůl 3 špetky
Postup přípravy
Oloupané syrové brambory nakrájíme na tenká kolečka. Oloupanou a najemno nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova na oleji. Přidáme obě mleté papriky a mleté maso, promícháme a podusíme. Pak do směsi přidáme česnek utřený se solí, petrželku a trochu pepře a promícháme.
Do vymazané zapékací mísy rozložíme střídavě vrstvu syrových brambor a vrstvu masové směsi a vždy je zasypeme očištěným a na kolečka nakrájeným pórkem. Takto pokračujeme, až spotřebujeme všechny suroviny (poslední vrstvou budou brambory).
Naplněnou mísu vložíme do trouby vyhřáté na 180° C a pečeme asi 15 minut. Pak musaku zalijeme osolenou smetanou rozmíchanou s vejci a moukou a dopečeme ji dozlatova.
Načítám komentáře...