Bramborová musaka

Seznam surovin

Na zálivku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oloupané syrové brambory nakrájíme na tenká kolečka. Oloupanou a najemno nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova na oleji. Přidáme obě mleté papriky a mleté maso, promícháme a podusíme. Pak do směsi přidáme česnek utřený se solí, petrželku a trochu pepře a promícháme.

Do vymazané zapékací mísy rozložíme střídavě vrstvu syrových brambor a vrstvu masové směsi a vždy je zasypeme očištěným a na kolečka nakrájeným pórkem. Takto pokračujeme, až spotřebujeme všechny suroviny (poslední vrstvou budou brambory).

Naplněnou mísu vložíme do trouby vyhřáté na 180° C a pečeme asi 15 minut. Pak musaku zalijeme osolenou smetanou rozmíchanou s vejci a moukou a dopečeme ji dozlatova.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...