Bramborová pánev
Seznam surovin
- brambory 1 kilogram (varný typ B)
- cibule 1 kus
- rajčata sušená 100 gramů
- olivy černé 100 gramů
- máslo 50 gramů
- petržel hladkolistá 1/2 svazku
- majoránka 2 snítky
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Brambory omyjte a 10 minut povařte v osolené vodě. poté je slijte, nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na kolečka. cibuli nakrájejte na osminky, sušená rajčata vyndejte z nálevu a nakrájejte na menší kousky. olivy překrájejte na poloviny.
2. Ve velké pánvi rozpusťte máslo a kolečka brambor na ní společně s cibulí opékejte asi 10 minut. pak přidejte rajčata a olivy a společně ještě chvilku opékejte. Dochuťte solí a pepřem. Zasypejte nasekanou petrželí a lístky majoránky
Poznámka k receptu
Ideální způsob jak využít brambory, které vám zbyly z předešlého dne, stačí přidat pár dalších surovin.
Načítám komentáře...