Bramborová pánev s tuňákem a olivami
Seznam surovin
- brambory 800 gramů
- tuňák 150 gramů (z konzervy)
- sýr Mozzarella 80 gramů
- olivy 50 gramů (zelené)
- feferony 4 kusy (nakládané)
- olej 2 lžíce
- pažitka 1 lžíce (nasekaná)
- kmín 1 lžička (drcený)
- pepř černý (mletý)
- paprika sladká
- sůl
- kopr 4 snítky (nebo jiná bylinka)
Postup přípravy
Oloupané brambory nakrájíme na kostky a opečeme je dozlatova na rozpáleném oleji ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem. Ochutíme je mletou paprikou, kmínem a pepřem, osolíme, zakryjeme poklicí a na mírném ohni dusíme asi 15 minut za občasného promíchání, aby se brambory nepřipálily.
Odkapaného tuňáka rozdělíme na kousky, přidáme ho spolu s olivami a feferonkami k bramborám a prohřejeme.
Na závěr přidáme do pánve na kostičky nakrájenou mozzarellu a také ji necháme prohřát. Směs rozdělíme na talíře a každou porci posypeme pažitkou a ozdobíme snítkou kopru nebo jiné bylinky.
Načítám komentáře...