Bramborové bochánky po indicku
Seznam surovin
- brambory 500 gramů
- cibule 1 kus
- máslo 20 gramů
- olej 3 lžíce
- šťáva citronová 1/2 kusu (z 1/2 citronu)
- koření chilli 1/4 lžičky
- koření garam masala 1 lžička
- koriandr 1 hrst (čerstvá nať )
- sůl
Postup přípravy
Brambory oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a uvařte v osolené vodě doměkka.
Cibuli nakrájejte najemno, vymačkejte z ní šťávu a cibuli dejte do misky. Přimíchejte k ní koření a špetku soli. Smíchejte 2 lžičky citronové šťávy s kořeněnou směsí, přidejte nasekanou koriandrovou nebo petrželkovou nať (několik snítek si nechte na ozdobu).
Slijte uvařené brambory, přidejte k cibulové směsi a rozmačkejte. Z hmoty vytvarujte bochánky a usmažte je z obou stran na rozpáleném oleji. Přendejte je na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.
Ozdobte je zelenou natí a podávejte teplé nebo studené se zeleninovým salátem nebo s čatní.
Poznámka k receptu
Použitá směs koření garam masala je vhodná pro přípravu masitých pokrmů, ale i do luštěninových jídel.
Načítám komentáře...