Bramborové karbanátky
Seznam surovin
- brambory 500 gramů (vařené ve slupce)
- strouhanka 250 gramů
- vejce 4 kusy
- cibule 1 kus
- olej 1 lžíce (na osmažení cibule )
- česnek 3 stroužky
- majoránka
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej 3 lžíce (orientační množství, na smažení karbanátků)
Postup přípravy
V rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji vychladnout.
Brambory oloupeme, prolisujeme, smícháme s rozšlehanými vejci, 200 g strouhanky a česnekem utřeným se solí. Směs okořeníme a vmícháme vychladlou cibuli. Připravíme hutné těsto, vytvarujeme z něj karbanátky a obalíme je ve zbylé strouhance.
Karbanátky nakonec pozvolna usmažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
Poznámka k receptu
Bramborové karbanátky podávejte s dijonskou hořčicí, chlebem a nakládanou zeleninou.
Načítám komentáře...