Bramborové karbanátky s uzeným masem
Seznam surovin
- brambory 500 gramů (vařené ve slupce)
- uzené maso 150 gramů
- vejce 2 kusy
- mouka pšeničná hrubá 120 gramů
- muškátový květ 1 špetka (mletý)
- sůl
- olej (na smažení)
Na obalení:
- mouka pšeničná hladká
- vejce 1 kus
- mléko 2 lžíce
- strouhanka 120 gramů
Postup přípravy
Studené brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Maso nakrájejte na jemné nudličky, vmíchejte do bramborové hmoty, osolte, okořeňte muškátovým oříškem, přidejte vejce a zapracujte mouku.
Utvořte karbanátky a obalte je v mouce, vejci ušlehaném s mlékem a strouhance.
Na rozpáleném oleji usmažte karbanátky z obou stran a podávejte s bohatou zeleninovou oblohou (z čerstvé nebo naložené zeleniny).
Načítám komentáře...