Bramborové kari
Seznam surovin
- brambory 800 gramů (oloupané)
- špenát 200 gramů (listy)
- rajčátka cherry 120 gramů
- cibulka jarní 4 kusy
- cibule 1 kus
- zázvor 50 gramů (čerstvý)
- rajčatový protlak 2 lžíce
- olej slunečnicový 2/3 decilitru
- paprička chilli červená 1 kus
- česnek 4 stroužky
- kari 1 lžička (mleté)
- kurkuma 1/2 lžičky
- sůl
Postup přípravy
Brambory nakrájíme na kostky a uvaříme je do poloměkka v osolené vodě (musí zůstat pevné). Pak je slijeme a vývar uschováme.
Na části rozehřátého oleje necháme zesklovatět oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, oloupaný a na plátky nakrájený česnek, kari, kurkumu, oloupaný a jemně nastrouhaný zázvor, nakrájenou chilli papričku a brambory, promícháme a krátce opečeme. Přilijeme asi 2,5 dl vývaru z brambor, podle chuti přisolíme a zvolna dusíme pod pokličkou doměkka.
Na zbylém rozehřátém oleji opečeme očištěné a na čtvrtky nakrájené jarní cibulky a rajčátka překrájená na půlky, přidáme oprané listy špenátu, necháme je jen zavadnout a směs osolíme.
Podušené brambory rozdělíme na talíře a doplníme je zeleninovou směsí.
Načítám komentáře...