Bramborové kari

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory nakrájíme na kostky a uvaříme je do poloměkka v osolené vodě (musí zůstat pevné). Pak je slijeme a vývar uschováme.

Na části rozehřátého oleje necháme zesklovatět oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, oloupaný a na plátky nakrájený česnek, kari, kurkumu, oloupaný a jemně nastrouhaný zázvor, nakrájenou chilli papričku a brambory, promícháme a krátce opečeme. Přilijeme asi 2,5 dl vývaru z brambor, podle chuti přisolíme a zvolna dusíme pod pokličkou doměkka.

Na zbylém rozehřátém oleji opečeme očištěné a na čtvrtky nakrájené jarní cibulky a rajčátka překrájená na půlky, přidáme oprané listy špenátu, necháme je jen zavadnout a směs osolíme.

Podušené brambory rozdělíme na talíře a doplníme je zeleninovou směsí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...