Bramborové koblížky s fetou
Seznam surovin
- brambory 400 gramů (studené, vařené ve slupce)
- sýr měkký 100 gramů (Feta)
- strouhanka 4 lžíce
- petržel hladkolistá 1 lžička (nadrobno nasekaná)
- pepř barevný 1 špetka (drcený)
- sůl
- olej olivový (na pečení)
Na ozdobu:
- medvědí česnek 2 hrsti
- sýr měkký (kousek Fety)
- máslo 1 lžíce
Postup přípravy
Uvařené studené brambory oloupeme a nastrouháme najemno do mísy. Přidáme 2 lžíce strouhanky, zelenou petrželku a fetu, kterou jsme rozmačkali vidličkou, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Z připravené hmoty utvoříme malé koblížky, obalíme je ve zbylé strouhance a opečeme dozlatova z obou stran na olivovém oleji.
Na čisté pánvi rozpustíme máslo, vložíme do ní listy medvědího česneku, rychle je prohřejeme, aby jen zavadly, opepříme je a osolíme.
Horké koblížky rozdělíme na talíře, ozdobíme je připravenými listy medvědího česneku a rozdrobenou fetou a ihned podáváme.
Načítám komentáře...