Bramborové kostky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, na rozpáleném oleji ji orestujeme dosklovata a necháme vychladnout. Brambory oloupeme a nakrájíme na co nejtenčí plátky, kolečka salámu podélně překrojíme. Formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Ze smetany, vajec, 2/3 sýru a špetky muškátového květu vyšleháme sýrovou omáčku.

Dno nádoby poklademe plátky brambor, které mírně osolíme, opepříme, rozložíme na ně ve vrstvě část salámu a vše přelijeme sýrovou omáčkou. Takto pokračujeme, dokud nevyčerpáme všechny suroviny. Nakonec ukončíme celý pekáč vrstvou brambor, které přelijeme zbylou omáčkou.

Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a 10 minut zapékáme. Teplotu snížíme na 170 °C a dopékáme 30 minut dozlatova. Pokrm podáváme horký, nakrájený na porce, ale i studený, a zdobíme jej čerstvými zelenými bylinkami. Jako přílohu můžeme připravit zeleninový salát.

Poznámka k receptu

Zapékané brambory jsou pokrm, při jehož přípravě se uplatní fantazie. Můžete do nich přidat podle libosti cokoli - orestované maso, zeleninu... Zkrátka to, co má kdo rád.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...