Bramborové kostky s kaviárem
Seznam surovin
- brambory 20 kusů (malé)
- sýr Mascarpone 120 gramů
- smetana zakysaná 100 gramů
- máslo 50 gramů
- strouhanka 4 lžíce
- sůl
- kaviár červený 1 sklenice (lososový)
- bylinky
Postup přípravy
Brambory oloupeme, okrájíme je do tvaru kostek a kulatým vypichovátkem vykrojíme u každé brambory v horní plošce malou misku. Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka (nesmí být rozvařené) a necháme odkapat.
V misce rozmícháme zakysanou smetanu s mascarpone. V pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme strouhanku a za stálého míchání ji opražíme dozlatova.
Uvařené brambory po obvodu potřeme zbylým rozpuštěným máslem a obalíme je v opražené strouhance. Vydlabané mističky na vrchu naplníme připraveným smetanovým krémem a ozdobíme je kaviárem a případně i kouskem čerstvé bylinky.
Načítám komentáře...