Bramborové noky s čerstvými rajčaty, Jihotyrolským špekem a sýrem Stelvio
Seznam surovin
- brambory 500 gramů (moučnaté - typ C)
- žloutek 3 kusy
- mouka 120 gramů
- tyrolský špek 100 gramů (Jihotyrolský špek CHZO, nakrájený na kostičky)
- sůl (podle chuti)
- muškátový oříšek 1 špetka
- rajčata 2 kusy (lze nahradit sušenými)
- sýr tvrdý 100 gramů (Stelvio jihotyrolský CHOP)
- olej olivový 50 mililitrů
- bazalka 1 snítka
Postup přípravy
Oloupejte brambory, nakrájejte je na malé kousky a nechte je vařit 20–25 minut v osolené vodě. Mezitím lehce orestujte Jihotyrolský špek a nechte jej vychladnout. Slijte brambory a ještě teplé (ne vařící) je protlačte lisem na brambory, poté je nechte vychladnout.
Rajčata nakrájejte na čtvrtky, odstraňte semínka a lehce je prohřejte na pánvi s trochou oleje, soli a bazalky. K bramborám přidejte žloutky, sůl, muškátový oříšek a kostičky špeku a poté vše propracujte v hladké těsto. Rychle vytvořte noky a vařte je ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou na hladinu.
Pomocí cedníku či sběračky noky přemístěte na pánev s rajčaty. Přidejte trochu šupinek sýra Stelvio a ihned podávejte.
Načítám komentáře...