Bramborové noky s pečení a špenátem

Seznam surovin

Na noky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Uvařené brambory oloupeme, propasírujeme, přidáme sůl, rozšlehané vejce a mouku a zhotovíme tužší těsto. Na pomoučeném válu připravíme několik válečků silných asi jako prst, které nakrájíme na kousky. Vidličkou v nich vytlačíme rýhy a zavaříme je do vroucí osolené vody. Noky vaříme asi 3 - 4 minuty, dokud nevyplavou na povrch. Vyjmeme je cedníkem a necháme odkapat.

Maso očistíme, osolíme, opepříme a poprášíme kmínem. V hlubší pánvi rozpustíme sádlo a necháme na něm zesklovatět 1 nakrájenou cibuli. Pak přidáme pečínku a ze všech stran ji zprudka ve výpeku opečeme. Pečínku přendáme do pekáčku, přelijeme výpekem, přiklopíme a pečeme přibližně 70 minut při 170° C. Během této doby maso jednou otočíme. Téměř hotové maso odkryjeme a 10 minut při 190° C dopékáme dozlatova na kůrku.

Hotové maso nakrájíme na plátky a uchováváme v teple. Výpek dochutíme solí, pepřem a popřípadě mírně zředíme vývarem. Špenát očistíme, odkrájíme tuhé stonky a ve velké pánvi ho orestujeme na másle s cibulí nakrájenou na kolečka. Orestovaný špenát doplníme smetanou, ochutíme solí a pepřem a rozdělíme ho s noky na talíře. Přidáme plátky masa a vše přelijeme výpekem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...