Bramborové noky se špenátovou omáčkou

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory oloupejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Sceďte je a ihned prolisujte nebo důkladně rozmačkejte dohladka. Přidejte k nim žloutky, mouku, sůl, mletý pepř a strouhaný muškátový oříšek.
Vypracujte hladké těsto a navlhčenýma rukama z něj vytvarujte malé noky. Ty vložte do vroucí osolené vody a vařte asi 5 minut. Noky sceďte a uložte do tepla.

Cibulku nasekejte nadrobno a osmahněte na 10 g másla. Přidejte špenát a za občasného míchání krátce povařte, ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. V polovině dávky mléka rozmíchejte metličkou mouku, vlijte do špenátu a za stálého míchání přiveďte k varu. Přidejte zbytek másla a mléka, míchejte a vařte asi 10 minut. Podle hustoty přilijte ještě smetanu (nebo mléko). Omáčku podle chuti dosolte a dochuťte kořením.

Předem upečené maso nakrájejte a vložte do omáčky prohřát. Noky a omáčku s masem rozdělte na porce.

Poznámka k receptu

Každou porci můžete posypat nastrouhaným parmezánem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...