Bramborové noky se špenátovou omáčkou
Seznam surovin
- brambory 600 gramů
- žloutek 2 kusy
- mouka pšeničná polohrubá 100 gramů
- pepř černý 1 špetka (mletý)
- muškátový oříšek 1 špetka (nastrouhaný)
- sůl
- kuřecí maso 300 gramů (předem upečené)
Na omáčku:
- cibule 1 kus
- špenát 1/2 balení (mražený)
- máslo 30 gramů
- mouka pšeničná hladká 30 gramů
- smetana 250 mililitrů
Postup přípravy
Brambory oloupejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Sceďte je a ihned prolisujte nebo důkladně rozmačkejte dohladka. Přidejte k nim žloutky, mouku, sůl, mletý pepř a strouhaný muškátový oříšek.
Vypracujte hladké těsto a navlhčenýma rukama z něj vytvarujte malé noky. Ty vložte do vroucí osolené vody a vařte asi 5 minut. Noky sceďte a uložte do tepla.
Cibulku nasekejte nadrobno a osmahněte na 10 g másla. Přidejte špenát a za občasného míchání krátce povařte, ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. V polovině dávky mléka rozmíchejte metličkou mouku, vlijte do špenátu a za stálého míchání přiveďte k varu. Přidejte zbytek másla a mléka, míchejte a vařte asi 10 minut. Podle hustoty přilijte ještě smetanu (nebo mléko). Omáčku podle chuti dosolte a dochuťte kořením.
Předem upečené maso nakrájejte a vložte do omáčky prohřát. Noky a omáčku s masem rozdělte na porce.
Poznámka k receptu
Každou porci můžete posypat nastrouhaným parmezánem.
Načítám komentáře...