Bramborové pirohy s tvarohem
Postup přípravy
Tvaroh rozmícháme s vejcem a oloupanou, drobně nakrájenou cibulí a podle chuti osolíme.
Syrové brambory oloupeme, nastrouháme najemno a osolíme. Do dlaně nabereme hrst brambor, vymačkáme přebytečnou vodu (ne úplně, aby pirohy nebyly moc suché) a z brambor na dlani uděláme placku. Na její jednu polovinu dáme lžičku ochuceného tvarohu, přiklopíme ho druhou polovinou placky, trochu přimáčkneme a rukama zarovnáme okraje. Stejným způsobem připravíme i další pirohy.
Pirohy ihned vkládáme do pánve s dostatečným množstvím rozpáleného oleje a smažíme je z obou stran dozlatova. Necháme je odkapat na papírové utěrce, abychom odsáli přebytečný tuk, a podáváme je ještě teplé.
Poznámka k receptu
Alternativou jsou masové pirohy: V náplni stačí vyměnit tvaroh za mleté maso. Na oleji orestujte cibulku, přidejte mleté maso, když je dostatečně opražené, rozklepněte na něj vejce, osolte a promíchejte. Směs nechte vychladnout a naplňte pirohy.
Načítám komentáře...